Лесно пълнозърнесто тесто за пица с лопуш

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
16/04/2019
"Не се отказвайте от пиците, просто ги пригответе с лесно и полезно пълнозърнесто тесто с лопуш"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо390
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направата на содено тесто за пица е много лесна! Наподобява на тесто за питка, само че го разстиламе в по-голяма тава, така че да се разстели на около 1 см дебелина.

В широк и дълбок съд смесваме пълнозърнестото брашно заедно с хималайската сол, чубрицата и сушения босилек. Лопуша можем да добавим нарязан на ситно (както е на снимките), но може и да го смелим в блендер с част от водата за тестото и под формата на зелено пюре да го добавим към брашното и така тестото ще се оцвети.

В случая го нарязваме на ситни и къси лентички и го разбъркваме заедно със сухите съставки. Ред е на содата, която активираме с ябълковия оцет и също добавяме. Омесваме пухкаво тесто с водата, но не го месим много, за да не стане на пластове, а само колкото да няма сухо брашно отвътре и отвън и да е оформено гладко.

Намазваме с шарлан тавата (средно голяма) и поръсваме с брашенце. Разстиламе равномерно тестото, така че да изпълни тавата, и и оформяме с крайчето на пръстите – леко вдлъбнат вътрешен кръг. Тестото е готово!

Подреждаме каквото искаме отгоре, като предварително сме го запекли 5-8 минутки във фурната, и заедно с плънката – печем още около 20-25 мин.

Това тесто за пица е лесно е за приготвяне и си подхожда с всякакъв вид плънка!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар