Лучена яхния с пилешко месо

17/04/2019
Кулинарна мрежа
отКулинарна мрежаДжедай154765
"Добрата храна се познава по аромата, а след това се влюбваш и във вкуса - така се получи с нас и тази разкошна Лучена яхния с пилешко месо "
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 056
  • Преглеждания за месеца574
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявам пилешките сърчица или пилешко месо до готовност. Нарязвам кромид лук на полумесеци, чесън на филийки, моркови на кубчета.

Слагам в тенджера олио, нарязаните продукти и съвсем малко ги запържвам с червен пипер.

След това добавям бульона от свареното и още вода, ако е необходимо, дафинов лист 2-3 според големината, бахар и черен пипер на зърна, чубрица.

Варя до полуготовност, след което добавям домати и свареното месо. Накрая разбивам 2-3 супени лъжици брашно с вода и наливам в яхнията. Варя до 5 минути.

След като е готова, отстранявам дафиновия лист и добавям пресен магданоз.

Източник: Беба Мънкова от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар