Празнична великденска салата

МарияМария
Помощник Готвач
326
6
15
05/05/2013
"Традицията повелява за Великден агнешкото да е крехко и с хрупкава коричка, а салатата да е вкусна - като тази "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 667
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте внимателно всички зеленчуци. Отделете листата на марулята и от най-външните оформете като нещо като зеленчукова чиния.

По-крехките вътрешни листа накъсайте на малки парченца и поставете в центъра на зеленчуковото плато.

Около тях подредете нарязаните на тънки пръчици моркови, краставици, домати, репички и наситнен пресен лук.

Украсете с четвъртинки сварени яйца и маслинки.

В отделна купа направете смес от киселото мляко, лимоновия сок, сол и черен пипер, по желание.

Непосредствено преди да поднесете платото на гостите го осолете и наръсете със зехтин.

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар