Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Празнична великденска салата

Празнична великденска салата

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Празнична великденска салата2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4-6
"Традицията повелява за Великден агнешкото да е крехко и с хрупкава коричка, а салатата да е вкусна - като тази"

Необходими Продукти

  • маруля - 1 бр.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • домати - 2 средно големи домата
  • краставици - 1 бр.
  • репички - 1 връзка
  • яйца - 3 - 4 твърдо сварени
  • лук - 1 връзка пресен лук
  • маслини - 15 - 20 черни
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • кисело мляко - 200 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте внимателно всички зеленчуци. Отделете листата на марулята и от най-външните оформете като нещо като зеленчукова чиния.

По-крехките вътрешни листа накъсайте на малки парченца и поставете в центъра на зеленчуковото плато.

Около тях подредете нарязаните на тънки пръчици моркови, краставици, домати, репички и наситнен пресен лук.

Украсете с четвъртинки сварени яйца и маслинки.

В отделна купа направете смес от киселото мляко, лимоновия сок, сол и черен пипер, по желание.

Непосредствено преди да поднесете платото на гостите го осолете и наръсете със зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка: