Празнична великденска салата
gotvach.bg»Рецепти»Салати»Празнична великденска салата

Празнична великденска салата

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
327133279
Празнична великденска салата1 / 2
05/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4-6
"Традицията повелява за Великден агнешкото да е крехко и с хрупкава коричка, а салатата да е вкусна - като тази"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте внимателно всички зеленчуци. Отделете листата на марулята и от най-външните оформете като нещо като зеленчукова чиния.

По-крехките вътрешни листа накъсайте на малки парченца и поставете в центъра на зеленчуковото плато.

Около тях подредете нарязаните на тънки пръчици моркови, краставици, домати, репички и наситнен пресен лук.

Украсете с четвъртинки сварени яйца и маслинки.

В отделна купа направете смес от киселото мляко, лимоновия сок, сол и черен пипер, по желание.

Непосредствено преди да поднесете платото на гостите го осолете и наръсете със зехтин.

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: