Начин на приготвяне
Сложете пилешките гърди върху дъската и с остър нож внимателно ги срежете хоризонтално почти до другата страна. После още по- внимателно ги разтворете. По същия начин направете джобове във всички пилешки гърди.
Пригответе смес за пълнен като прибавите ситно нарязания спанак и останалите подправки към соса бешамел. Разбъркайте и добавете сол и черен пипер на вкус.
Сложете в плитък съд галетата.Разбийте яйцето. Потопете пилешките гърди в разбитото яйце само от едната страна и после поставете пилешките филета - отворени в чинията с галета.
Сложете малко от сместа за пълнене и затворете пилешкото филе. Затворете филето и поръсете обилно с галета. Приготвените по този начин пълнени пилешки филета оставете да починат поне 20 минути в хладилник.
Сгорещете олиото и запържете за кратко пълнените пилешки гърди и от двете страни. Поднесете с маслини, тиквички или резенчета лимон.