Пълнени тиквички с киноа

21/04/2019
"Дайте ни свежи тиквички и свобода и гледайте каква вкусотия сътворихме "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 919
  • Преглеждания за месеца239
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете киноата добре и след това я сложете в тенджера с вода и щипка сол. Варете 10 минути (докато се абсорбира водата), след това изключете котлона и покрийте с капак.

Измийте тиквичките, срежете ги на две и с една чаена лъжичка издълбайте вътрешността. Пуснете тиквичките в подсолена вряща вода или на пара за 2 минути.

В тиган стоплете 2 супени лъжици вода или бяло вино, добавете пулпа от тиквичките, настърганите моркови, лук и домати.

Добавете щипка сол, прясно смлян черен пипер и подправки, покрийте с капак и оставете да къкри на слаб огън за около 5 минути.

Разбъркайте добре киноата със зеленчуците, напълнете лодките от тиквички и поставете в тава с малко вода. Печете в гореща фурна на 200 градуса за 15 минути, а след това още 5 минути с моцарелата с вентилатор.

Сервирайте пълнените тиквички с малко зехтин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар