Бавно печен заек с коричка от бекон

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор268841652
22/04/2019
"Ето го и поредното вкусно доказателство, че хубавите работи стават бавно "
Приготвяне60 мин.
Готвене220 мин.
Общо280 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 102
  • Преглеждания за месеца208
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете добре заека. Намажете го със сол и черен пипер и го оставете за кратко.

През това време нарежете лука, бекона, гъбите и дреболиите на заека на ситно.

Загрейте олиото и задушете първо лука и бекона. Щом лука омекне прибавете дреболиите и гъбите. Запържете и тях за 4-5 минути.

Измийте добре ориза и прибавете и него. Бъркайте докато оризът стане стъклен.

Добавете 1 ч.ч. вода и подправките. Оставете на котлона още 5-6 минути като бъркате периодично, докато оризът поеме течността.

С тази смес напълнете заека, след което зашийте отвора с памучен конец.

Намажете го обилно с меко масло, поставете го в дълбока тава и наредете отгоре слайсове пушен бекон. Сипете половин чаша вода и покрийте тавата с алуминиево фолио.

Печете в загрята фурна на 250 градуса за 30 минути. След това намалете температурата на 180 градуса и печете още 3 часа. Накрая махнете фолиото и облейте заека с получения сос. Върнете във фурната за още 10 минути.

Нарежете на порции печения заек и поднесете със свежа салата.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар