Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Яхнии»Яхния от лапад с печено заешко

Яхния от лапад с печено заешко

Яхния от лапад с печено заешко
Снимка: Росица Петрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Сърце не ни даде да оставим този лапад сам в чинията, затова му прибавихме печено заешко - и добре, че го направихме"

Необходими Продукти

  • лапад - 20 - 30 листа
  • лук - 2 връзки (пресен)
  • заешко месо - 300 г печено
  • моркови - 1 бр.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете лапада и пресния лук.

Моркова настържете на ренде.

Загрейте зехтина и задушете в него лука, лапада и настъргания морков. Щом омекнат прибавете брашното и подправките.

Налейте един литър вода и малко от соса на печеното месо. Когато пека месо винаги запазвам соса и го добавям към различни ястия. Придава много добър аромат.

Сложете сол на вкус.

Нарежете печеното месо на по-дребни парчета. Прибавете и тях към ястието. Гответе още 10 минути на слаб котлон.

Правила съм такава яхния и друго печено месо. Вкуса винаги е много добър. Бързо, лесно и вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: