Руло Стефани с коняк

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Руло Стефани с коняк2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Знаете ли колко коняк да си приготвим за рулото или може да донесем и бира, за един приятел питаме"

Необходими Продукти

  • свинска кайма - 1 кг
  • яйца - 5 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч
  • коняк - 50 мл.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • галета - ½ ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много удобно за посрещане на гости. Защото е бързо, лесно и позволява много фантазия при сервирането.

Сваряват се 4 яйца. В подсолена вода леко се сваряват морковите на дълги четвъртинки. Каймата се омесва с 1 яйце, галета, чубрица, лука и чушката /пасирани/, сол и пипер. Най добре е да престои няколко часа.

Разстила се с дебелина 1 – 1.5 см. върху фолио. Нареждат се яйцата-на половинки, морковите и краставичките на ивици. Поръсва се с коняк и внимателно се завива на руло.

След като се постави в тавичка /незалепваща/ се залива със сгорещеното олио и се добавя 1 ч.ч. вода. Пече се 60-70 мин. на 180 градуса.

Как ще го сервирате си е ваша работа.

Ето и още една вкусна рецепта за руло Стефани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
59
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Наистина добра рецепта!
10.02.2023 22:13