Пържоли с гъбен сос

БогиБогиНовак
08/08/2009
"Вкусни пържоли в още по-вкусен гъбен сос за повод и без повод"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо159 384
  • Преглеждания за месеца1396
  • Преглеждания за седмицата364
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свинско месо - пържола 4 - 5 бр.
  • брашно - 2 с. л.
  • бульон - 1 кубче
  • печурки - 200 гр.
  • черен пипер
  • универсална подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолките начукваме на много тънко и ги овкусяваме с пикантина. Изпържваме ги до златисто от двете страни.

Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме за кратко нарязаните гъби и прибавяме брашното.

Добавяме 300 мл. вода, в която предварително е разтворено кубчето бульон.

Връщаме пържолките и оставяме да къкри докато соса се сгъсти.

Рейтинг

5 9
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Георги Георгиев
Страхотна рецепта, лесна Браво ! Аз добавих моркови и лук на шайби.
2
0
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
28.02.2016 17:23
предполагам телешки
4
1
мария
мария
07.08.2013 23:12
бульона какъв да е
14
5