Начин на приготвяне
Разтопете маслото и добавете брашното. Запържете го за кратко, като бъркате непрекъснато, за да не загори. Налейте поетапно прясното мляко като бъркате енергично, за да не се образуват бучки.
Подправете соса Бешамел със сол и черен пипер и оставете да покъкри на умерен огън докато се сгъсти.
Накрая добавете прясно настъргано индийско орехче и свалете соса от котлона.
Нарежете спанака на едро и го сотирайте в масло. Подправете със сол и черен пипер. Добавете сиренето рикота, накълцания ситно чесън и няколко листа пресен босилек. Разбъркайте и свалете сместа от котлона.
Започнетеда подреждате лазанята, като първо поставете пласт кори на дъното на тавата, покрийте обилно със спаначено-рикотената смес, подредете отгоре слайсове моцарела и покрийте със сос Бешамел.
Повторете до изчерпване на продуктите.
Завършете лазанята със слой от соса, поръсете обилно с настърган пармезан и прехвърлете във фурната на 180 градиса за 35-40 мин.