Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Козуначен сладкиш»Торта с козунак и малиново сладко

Торта с козунак и малиново сладко

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Торта с козунак и малиново сладко
Снимка: Марияна
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Защо правим толкова много козунак ли, защото обичаме след това да приготвяме с него разкошна торта с малиново сладко"

Необходими Продукти

  • малиново сладко - ½ бурканче от 320 г
  • вода - 50 мл
  • захар - 2 с.л.
  • прясно мляко - 400 мл
  • нишесте - 40 г ванилия
  • масло - 1 ч.л.
  • орехи - 5 бр.
  • козунак - 12 тънки филии козунак със стафиди /сух/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме прясното мляко в тенджерка на котлона да заври. Прибавяме 2 с.л. захар за сладост на крема. В чашка слагаме водата и изсипваме нишестето ванилия, бъркаме докато се разтвори и стане на течна кашичка.

Сипваме в горещото мляко разтвореното нишесте и бъркаме непрекъснато с дървена лъжица до сгъстяване на крема, за да стане гладък и да не се образуват бучици. Вътре слагаме 1 ч.л. масло и разбъркваме. То дава хубав вкус и аромат.

Дърпаме крема да се охлади за кратко, като бъркаме от време на време, за да не се образува кора отгоре на повърхността.

В йена с размери 25 на 15 см. си изсипваме малко от крема, колкото леко да покрие дъното на тавичката. Подреждаме филийки козунак – 6 бр., предварително тънко нарязани.

Почистваме орехите и ги смиламе с машинка за мелене на ядки или ги нарязваме на много ситно с нож. Ръсим орехи отгоре. После мажем с малиновото сладко. Нанасяме от крема – ½ от него равномерно. Следва ред козуначени филийки, сладко от малини, орехи.

Най-накрая нанасяме пак от крема ванилия или другата 1/2, която ни остана.

Заглаждаме с лъжица отгоре да е равно. Оставяме тортичката да се охлади. Като изстине наръсваме малко малиново сладко – 3 с.л. Поднасяме с кафе. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: