Начин на приготвяне
Слагаме прясното мляко в тенджерка на котлона да заври. Прибавяме 2 с.л. захар за сладост на крема. В чашка слагаме водата и изсипваме нишестето ванилия, бъркаме докато се разтвори и стане на течна кашичка.
Сипваме в горещото мляко разтвореното нишесте и бъркаме непрекъснато с дървена лъжица до сгъстяване на крема, за да стане гладък и да не се образуват бучици. Вътре слагаме 1 ч.л. масло и разбъркваме. То дава хубав вкус и аромат.
Дърпаме крема да се охлади за кратко, като бъркаме от време на време, за да не се образува кора отгоре на повърхността.
В йена с размери 25 на 15 см. си изсипваме малко от крема, колкото леко да покрие дъното на тавичката. Подреждаме филийки козунак – 6 бр., предварително тънко нарязани.
Почистваме орехите и ги смиламе с машинка за мелене на ядки или ги нарязваме на много ситно с нож. Ръсим орехи отгоре. После мажем с малиновото сладко. Нанасяме от крема – ½ от него равномерно. Следва ред козуначени филийки, сладко от малини, орехи.
Най-накрая нанасяме пак от крема ванилия или другата 1/2, която ни остана.
Заглаждаме с лъжица отгоре да е равно. Оставяме тортичката да се охлади. Като изстине наръсваме малко малиново сладко – 3 с.л. Поднасяме с кафе. Да ви е сладко!