Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка супа със спанак и коприва

Агнешка супа със спанак и коприва

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Агнешка супа със спанак и коприва5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Добавете малко спанак и коприва към традиционната агнешка супа и се насладете на един по-плътен вкус и неустоим аромат"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 300 г
  • лапад - 1 шепа
  • коприва - 1 шепа, връхчета
  • пресен лук - 3 връзки
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л., микс на зърна
  • ориз - 1 к.ч.
  • джоджен - 1 връзка
  • растителна мазнина - 3 с.л.
  • масло - 40 гр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • пъдпъдъчи яйца - 8 бр.
  • кисело мляко - домашно квасено (гъсто мляко)
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме зеленолистните зеленчуци и ги поставяме в гевгир, за да се отцедят от водата. Зеления лук нарязваме на дребно, а копривата и спанака на ситно.

Доматите настъргваме на ренде. Моркова режем на кубчета.

Ориза накисваме за 10 минути и измиваме през две-три води.

Агнешкото месо нарязваме на малки парченца. Заливаме го със студена вода или бульон, ако разполагате с такъв.

Поставяме съда да се вари на тих огън, до полуомекването на месото. Тогава прибавяме лука, отцедения ориз, моркова и доматите.

След като зеленчуците и месото се сварят прибавяме зелените съставки - копривата, спанака и дъхавия джоджен. Овкусяваме със сол и пипер.

Супата къкри още 10 минути.

Пошираме пъдпъдъчите яйца.

Във всяка порция супа гарнираме с по две рохки яйца и лъжица гъсто кисело мляко.

Маслото загряваме за кратко с червения пипер и няколко листенца джоджен. Прибавяме по лъжица от него непосредствено преди консумация.

Овкусяваме агнешката супа с прясно смлян черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: