Начин на приготвяне
Измиваме зеленолистните зеленчуци и ги поставяме в гевгир, за да се отцедят от водата. Зеления лук нарязваме на дребно, а копривата и спанака на ситно.
Доматите настъргваме на ренде. Моркова режем на кубчета.
Ориза накисваме за 10 минути и измиваме през две-три води.
Агнешкото месо нарязваме на малки парченца. Заливаме го със студена вода или бульон, ако разполагате с такъв.
Поставяме съда да се вари на тих огън, до полуомекването на месото. Тогава прибавяме лука, отцедения ориз, моркова и доматите.
След като зеленчуците и месото се сварят прибавяме зелените съставки - копривата, спанака и дъхавия джоджен. Овкусяваме със сол и пипер.
Супата къкри още 10 минути.
Пошираме пъдпъдъчите яйца.
Във всяка порция супа гарнираме с по две рохки яйца и лъжица гъсто кисело мляко.
Маслото загряваме за кратко с червения пипер и няколко листенца джоджен. Прибавяме по лъжица от него непосредствено преди консумация.
Овкусяваме агнешката супа с прясно смлян черен пипер.