Агнешки ребра със зелени подправки и бира на фурна

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4574001904
01/05/2019
"Просто кулинарно правило - Агнешкото е най-вкусно със свежи зелени подправки "
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 099
  • Преглеждания за месеца260
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • агнешки ребра - около 400 - 500 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 2 - 3 с.л
  • универсална подправка - 1/4 ч.л.
  • бира - 50 мл
  • вода - 50 мл
  • девесил - 3 - 4 стръка
  • пресен лук - 1/2 връзка (или пресен чесън)
  • джоджен - 3 - 4 стръка
  • риган - 2 - 3 стръка
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките ребърца се измиват и слагат в тавичка.

Поръсва се с подправките, лука и зелените подправки се нарязват на ситно. Полива се с олиото и се разбъркват.

Налива се водата и бирата.

Пече се в загрята фурна на 200 градуса по фолио за около час, после се маха фолиото и се пече до златист цвят, около 30 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар