Агнешка овчарска кавърма

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
04/05/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо975
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 600 г
  • агнешки дреболии - 200 г /черен дроб и агнешко шкембе - смес/
  • растителна мазнина - 1 к.ч.
  • ориз - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • пресен лук - 3 връзки
  • чорбаджийски чушки - 4 бр. мариновани
  • домати - 4 бр. средни
  • чесън - 4 скилидки
  • джоджен - 1/2 връзка
  • магданоз - 5 стръка
  • сол
  • черен пипер
  • лют пипер - за поръсване
  • масло - 20 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии се сваряват в 500 мл. вода. След като се охладят се нарязват на ситно, а бульонът от варенето се запазва.

Зеления лук нарязваме на ситно. Чорбаджийските чушки нарязваме на шайби. Ориза накисваме за 20 минути.

Агнешкото месо се нарязва на късчета и се запържва в сгорещеното масло.

Изваждаме с решетъчна лъжица в чиния. В същата мазнина задушаваме първо бялата част от лука, като доливаме лъжица-две от бульона.

Прибавяме отцедения ориз, чорбаджийските чушки, настърганите домати, зелената част от лука.

Връщаме месото, нарязаните дреболийки и нарязания на ситно магданоз. Овкусяваме със сол и черен пипер и доливаме от горещия агнешки бульон.

Ястието се задушава на слаб огън за около 10-12 минути.

Разпределяме ястието в гювечета, като добавяме по една чеснова скилидка. Поръсваме с разтопено масло и червен пипер. По желание можете да прибавите по една люта чушка в порция.

Запичаме в силно загрята фурна за около 25 минути.

По желание можете да настържете кашкавал или да прибавите по 2-3 топки моцарела и пак да запечете.

Става чудно вкусно, но в моето семейство се предпочита без млечни продукти.

Поднасяме кавърмата топла, защото маслото на повърхността изстива бързо.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар