Лемингтън сладкиш

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Лемингтън сладкиш
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Няма начин да не сте чували за този сладкиш, прословут е, защото е много вкусен"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 чаена чаша
  • олио - 1/3 чаена чаша
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 2 и 1/2 чаени чаши
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • За шоколадовия сироп
  • масло - 1/2 пакетче от 125 г
  • захар - 3 супени лъжици
  • шоколад - 50 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • какао - 5 супени лъжици
  • Още
  • кокосови стърготини - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, олиото, прясното мляко и ванилията. Добавя се пресятото с бакпулвера брашно.

Сместа се сипва в квадратна форма върху намаслена хартия за печене. Блатът се пече на 180 градуса за 20-25 минути.

Шоколадовият сироп се приготвя, като в тенджерка се смесват всичките съставки.

Бърка се докато маслото, захарта и шоколадът се стопят и всичко се смеси много добре.

Охладеният блат се реже на малки кубчета. Всяко кубче се потапя в шоколадовия сироп и се овалва в кокосовите стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: