Начин на приготвяне
Разтворете маята с малко топла вода, добавете захарта и 1 с.л. от брашното .Разбъркайте и оставете на топло, за да шупне маята.
Изсипете брашното в купа за месене. Добавете маята, солта, чукнете яйцето. Прибавете зехтина и налейте водата.
Замесете тесто, почти лепнещо. Оставете го на топло, за да втаса, като предварително сте го покрили с чиста кърпа.
Нарежете подправките на ситно.
Прибавете ги към втасалото тесто и доомесете, като поръсите с брашно.
Покрийте продълговата форма с хартия за печене, сложете тестото и оформете хлебчето.
Поръсете повърхността с брашно. Оставете отново на топло, за да втаса повторно.
След като хлебчето се надигне, го изпечете в предварително загрята фурна на 150 градуса, като постепенно увеличите температурата.
Печете до кафеникав загар.