Агнешко печено с пресни картофи

Gergana TsvetanovaGergana TsvetanovaГотвач40673402
07/05/2019
"Пролетно ни е, затова и днес избрахме едно от най-обичаните пролетни ястия, почти задължително за Великденската трапеза "
Приготвяне25 мин.
Готвене240 мин.
Общо265 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 372
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешко бутче
  • зелен лук - 1 връзка
  • джоджен - 1 китка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • подправка за месо - ориенталска*
  • стопено масло - 3 - 4 с.л.
  • пресни картофи - 1 кг
  • краве масло - малко стопено
  • сол
  • вегета
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се натрива със стопеното масло и подправките (*ориенталската подправка за месо включва сол, червен пипер, чесън, кориандър, ким, кимион, черен пипер, куркума).

Картофите се измиват добре, ако са едри, се режат на две или на четири. Овкусяват се с подправките.

Слагат се на дъното в тавата за печене. Отгоре се слага агнешкото, което се покрива с нарязаните зелен лук и джоджен. Тавата се запечатва с фолио.

Пече се на умерена фурна за 3-4 часа. Фолиото се отстранява и агнешкото с картофи се пече още 10-25 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар