Ориз и елда на фурна с кисело зеле и лопуш

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
428
13
13
1
07/05/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо330
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч.
  • елда - ½ ч.ч.
  • лопуш - 25 листа (лапад)
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • листа от глухарче - 1 връзка по желание
  • кисело зеле - от буркан 720 мл или 2 ч.ч. нарязано
  • вода - 3 ч.ч. + 1 ч.ч. кисел сок от зелето
  • сол - 1 и ½ ч.л. хималайска
  • шарлан - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л. равна млян
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
  • къри - ½ ч.л. (за да е леко пикантно)
  • кориандър - 1 щипка млян
  • чубрица - 1 щипка ронена градинска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме няколко пъти двата вида варива – ориза и елда и ги сипваме в тавата. Към тях добавяме и зеленчуците, хубаво измити и на ситно нарязани – лопуш, лук, моркови, чесън, листа от глухарче.

Сипваме и домашно приготвеното кисело зеле от буркан. Подправяме с хималайска сол, шарлан, ронена градинска чубрица, червен пипер, къри, кориандър, черен млян пипер и разбъркваме.

Наливаме водата и зелевия сок и слагаме да се пече на 250 градуса до готовност (зависи от мощността на фурната – около 45 – 50 минути).

Разбъркваме периодично по време на печеното и накрая го оставяме леко да се запече. Сипваме по порции и поднасяме топло!

Неочаквано добра комбинация -ориз и елда на фурна с кисело зеле и лопуш!

Интересна рецепта, подходяща за пролетен обяд!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Mitiata
Mitiata
22.11.2019 01:29
Спазих дословно рецептата, получи се тотално безвкусно ядене.
0
0