Ронлив сладкиш с рикота и ягоди

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99271059021
08/05/2019
"Ако ви прилича на нежно и изискано обяснение в любов, да знаете, че не сте се объркали - точно това е "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 093
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат в блендер. Разтопява се маслото, охлажда се до стайна температура и се излива върху бисквитите. Разбърква се, докато се намаслят добре и се образуват трохи.

Форма с ринг се покрива с харитя за печене с диаметър около 20-22 см.

Изсипва се във формата половината от сместа с бисквитите, подравнява се. Оставя се в хладилник за 30 мин. Оставят се и другата част от бисквитите в хладилник.

Рикотата се изсипва в купа, прибавя се пудрата захар и се разбива с миксер за около 2 -3 мин.

В купа се разбива сметаната до сняг.

Разбитата сметана се прибавя на порции към рикотата при разбиване с миксер на най-слаба степен.

Изважда се формата от хладилника.

Изсипва се половината от крема върху бисквитите и се покрива с нарязани на дребно ягоди. Отгоре на чийзкейка се прибавя останалата част от крема. Подравнява се.

Сладкишът се поръсва с останалите бисквитени трохи. Оставя се за 3-4 часа в хладилник.

След като е достатъчно охладен ронливият сладкиш, се покрива с няколко нарязани на филийки ягоди за декорация и се напудря с малко пудра захар.

Източник: buonafurcettaivana.blogspot.com

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар