Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Ронлив сладкиш с рикота и ягоди

Ронлив сладкиш с рикота и ягоди

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Ронлив сладкиш с рикота и ягоди
Снимка: marcheva14
4 / 5
23/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Ако ви прилича на нежно и изискано обяснение в любов, да знаете, че не сте се объркали - точно това е"

Необходими Продукти

  • бисквити - 360 г Роден край
  • масло - 120 г
  • рикота - 250 г
  • сметана - 200 мл (30 %)
  • пудра захар - 100 г
  • ягоди - 200 - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат в блендер. Разтопява се маслото, охлажда се до стайна температура и се излива върху бисквитите. Разбърква се, докато се намаслят добре и се образуват трохи.

Форма с ринг се покрива с хартия за печене с диаметър около 20-22 см.

Изсипва се във формата половината от сместа с бисквитите, подравнява се. Оставя се в хладилник за 30 мин. Оставят се и другата част от бисквитите в хладилник.

Рикотата се изсипва в купа, прибавя се пудрата захар и се разбива с миксер за около 2 -3 мин.

В купа се разбива сметаната до сняг.

Разбитата сметана се прибавя на порции към рикотата при разбиване с миксер на най-слаба степен.

Изважда се формата от хладилника.

Изсипва се половината от крема върху бисквитите и се покрива с нарязани на дребно ягоди. Отгоре на чийзкейка се прибавя останалата част от крема. Подравнява се.

Сладкишът се поръсва с останалите бисквитени трохи. Оставя се за 3-4 часа в хладилник.

След като е достатъчно охладен ронливият сладкиш, се покрива с няколко нарязани на филийки ягоди за декорация и се напудря с малко пудра захар.

Ронливият сладкиш с рикота и ягоди е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: