Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки хапки с пресен лук и прошуто

Пилешки хапки с пресен лук и прошуто

Пилешки хапки с пресен лук и прошуто2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Ако си сипете малко, е вкусно мезе, а ако си напълните чинията - вкусно ястие за ценителите на добрата кухня"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • лук - 4 - 5 скръка пресен
  • кисели краставички - 5 бр.
  • прошуто - 150 г
  • кашкавал - за поръсване
  • олио - 1 с.л. или масло
  • сметана - 150 мл готварска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се нарязват на жулиени и се задушават в тигана до побеляване. Добавя се пресният лук и продуктите се задушават на бавен огън до омекване.

Овкусява се със сол и се прибавят киселите краставички, нарязани и нарязаното прошуто. Добавя се сметаната.

Ястието се готви на тих огън до готовност, поръсва се с настърган кашкавал и се поднася топло.

Опитай и тези панирани пилешки хапки или нашите пилешки хапки на фурна.

Източник: Krasimira Petrova от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: