Пуешки гърди на фурна с бекон

08/05/2019
"Не ги гледайте гладно, не се облизвайте - ето ви рецептата, пригответе си ги, защото са невероятно сочни "
Приготвяне20 мин.
Готвене85 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо739
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките гърди се мариноват от предната вечер или се натриват с маринатата и се оставят на стайна температура за поне няколко часа.

Настърганият чесън и джинджифил се смесват с олиото, прибавят се подправките и месото се натирва с тях от всички страни.

Маринованите пуешки гърди се прехвърлят в подходящ съд, покриват се с бекон и малко масло, добавят се чери доматчета, мащерка и розмарин.

Ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност под похлупак. По желание капакът се сваля последните 10-ина минути, за да се запече месото.

Страшна вкусотия.

Източник: Вили Дечева от Кулинарна мрежа.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар