Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешки гърди на фурна с бекон

Пуешки гърди на фурна с бекон

Пуешки гърди на фурна с бекон
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Не ги гледайте гладно, не се облизвайте - ето ви рецептата, пригответе си ги, защото са невероятно сочни"

Необходими Продукти

  • пуешки гърди - 1 бр. големи
  • за маринатата
  • чесън - 3 - 4 скилидки настърган
  • джинджифил - 10 см корен настърган
  • сол
  • червен пипер
  • бял пипер
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • бекон - 200 г тънко нарязан
  • чери домати
  • мащерка
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките гърди се мариноват от предната вечер или се натриват с маринатата и се оставят на стайна температура за поне няколко часа.

Настърганият чесън и джинджифил се смесват с олиото, прибавят се подправките и месото се натирва с тях от всички страни.

Маринованите пуешки гърди се прехвърлят в подходящ съд, покриват се с бекон и малко масло, добавят се чери доматчета, мащерка и розмарин.

Ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност под похлупак. По желание капакът се сваля последните 10-ина минути, за да се запече пуешкото.

Страшна вкусотия.

Пуешките гърди на фурна с бекон са готови.

Източник: Вили Дечева от Кулинарна мрежа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: