Начин на приготвяне
Задуших в малко олио ситно нарязаната глава кромид лук.
Добавих каймата, ситно нарязаните зеленчуци или 2-3 супени лъжици сушени зеленчуци. Когато зеленчуците омекнаха, добавих измитите ориз и булгур, както и доматеното пюре и подправките.
Долях купичка вода и оставих да изври. С получената смес напълних чушките и ги подредих в тава за печене. Долях вода до средата на пиперките. Покрих с фолио и пекох около 60 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Отстраних фолиото, отнех от течността и в нея разбих 1 кофичка заквасена сметана с лимонов сок. Върнах обратно във фурната и запекох пълнените чушки до готовност.
Пълнените чушки с ориз и булгур са много вкусни.