Боб със свински джолан в гърне

10/05/2019
"Ако ще е боб, то нека да е на фурна и в комбинация със сочен свински джолан "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 423
  • Преглеждания за месеца309
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвам от вечерта зрелия фасул във вода и 1 к.л. сода бикарбонат. На следващия ден го измивам добре под течаща вода в гевгир.

Поставям го в пръстения съд, като добавям 1 глава кромид лук, 1 червена чушка и 1 морков, всичко нарязано на кубчета, както и 2 с.л. доматено пюре, олио и подправки - сух и пресен джоджен, сминдух, 1 ч.л. червен пипер и сол на вкус.

Джолана измивам и цепвам на две места с нож, пиперосвам с червен пипер и поставям в гърнето при боба.

Заливам с вода, така че да покрие боба, похлупвам с капака и вкарвам във фурната на 180 градуса за 1 час.

След това допичам още 2 часа на 150 градуса боба в гърне до извиране на водата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар