Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Запечени пресни картофи със сметана и див чесън

Запечени пресни картофи със сметана и див чесън

Запечени пресни картофи със сметана и див чесън
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пресните картофки се чувстват отлично в компанията на сметана и див чесън, за справка - ето го доказателството"

Необходими Продукти

  • пресни картофи - 1 кг
  • готварска сметана - 200 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • топено сирене - 180 г (пушено)
  • див чесън - 15 - 20 листа
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • бял пипер
  • сол
  • копър
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете пресните картофи, без да ги белите.

Сложете ги в тава, добавете със сол, бял пипер и къри на вкус. Полейте с олиото и разбъркайте.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете 20 минути.

Измийте и нарежете дивия чесън. Задушете го в 1 с.л. олио за минута.

Прибавете сметаната, прясното мляко и нарязаното топено сирене.

Добавете копъра и сол на вкус. Оставете да къкри на котлона 2-3 минути, колкото да се разтопи топеното сирене.

Залейте с тази смес и печете картофите още 10 минути.

Запечените пресни картофи със сметана и див чесън са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: