Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта. Прибавете олиото и лимонови капки - 3-4 бр.
Сложете содата в киселото мляко и изчакайте да шупне. Прибавете киселото мляко към яйца и добавете брашното.
Разбъркайте и изсипете сместа в дълбока тава, която е с незалепващо дъно.
Изпечете в загрята фурна на 170 градуса до готовност. Проверете готовността с помощта на дървена клечка.
Охладете блата за торта и внимателно отрежете повърхността /капаче/.
Издълбайте вътрешността с помощта на лъжица.
Разбийте рикотата, сметаната и пудрата захар.
Сиропирайте тортата със сока от ананасовия компот. Напълнете тортата с крема, добавете парченца ягоди и шайби ананас.
Намажете повърхността с крем и посипете с трохи от издълбаната вътрешност.
Оформете тортата и гарнирайте с шайби ананас и парченца ягоди.
Охладете плодовата торта преди поднасяне.
Пълнената торта с рикота, ананас и ягоди е готова.