Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото месо на тънки ивици.
Почистете зеленчуците и ги нарежете подходящо - тиквичките, морковите и чушките на ленти, доматите, картофите и лука - на шайби, гъбите - на филийки.
Запечете всички зеленчуци /без доматите/ на грил тиган. Запечете гъбите и пилешкото филе.
Намажете сача с масло, наредете кръгчетата домати и филийките гъби.
Подредете и останалите зеленчуци.
Най-отгоре наредете пилешкото месо и добавете маринованите гъби. Овкусете със сол и зеленчукова подправка.
Сложете сача във фурна /фурната трябва да е студена, когато го слагате, за да не се пукне/. Печете около 30 минути на 200 градуса.
Малко преди готовност, поръсете обилно с кашкавал и допечете сача с пилешко до разтопяването му.
Поръсете със свеж магданоз преди поднасяне.
Божественият сач с пилешко и зеленчуци е готов.