Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Сачове»Сач с пилешко, бекон и зеленчуци

Сач с пилешко, бекон и зеленчуци

Мария ГеоргиеваМария Георгиева
Чирак
53275158297
Сач с пилешко, бекон и зеленчуци
Снимка: Мария Георгиева
1 / 7
11/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"Предимството на сача е, че ястията, сготвени на него, се изпичат идеално, без да губят от полезните си вещества."

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • бекон - 300 г
  • гъби - 400 г
  • лук - 2 - 3 гл.
  • чушки - 2 бр. червени
  • чушки - 2 бр. зелени
  • домати - 200 мл
  • зеленчуци - 2 ч.ч. замразени
  • картофи - пържени
  • подправки - 1 с.л. универсална зеленчукова подправка
  • олио - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос - 5 - 6 с.л.
  • копър
  • магданоз
  • целина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазняваме студения сач с олио и нареждаме отгоре надребнените пилешко и лук.

Съдът се прибира във фурната и чак тогава тя се включва на 180-200 градуса. Пече се, докато мръвките омекнат достатъчно.

След това сачът се изважда и месото се прехвърля в голям съд. На негово място върху сача се слагат гъбките и беконът.

Пекат се във фурната и щом се сготвят, се прехвърлят в дълбокия съд. Сега е време върху сача да се наредят и зеленчуците.

Когато и те се изпекат, ги прехвърляме при останалите сготвени продукти. Прибавяме пържените картофи, доматите. Овкусяваме със соев сос и подправки.

Всичко се размесва и се разпределя върху сача. Връщаме всичко във фурната за петнадесетина минути. След като се извади от печката, сачът се посипва с настърган кашкавал. Закрепя се на поставка за поднасяне и може да се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Уникално изглежда !
22.03.2016 22:47
1
1
Покажи всички подкоментари