Начин на приготвяне
Намазняваме студения сач с олио и нареждаме отгоре надребнените пилешко и лук.
Съдът се прибира във фурната и чак тогава тя се включва на 180-200 градуса. Пече се, докато мръвките омекнат достатъчно.
След това сачът се изважда и месото се прехвърля в голям съд. На негово място върху сача се слагат гъбките и беконът.
Пекат се във фурната и щом се сготвят, се прехвърлят в дълбокия съд. Сега е време върху сача да се наредят и зеленчуците.
Когато и те се изпекат, ги прехвърляме при останалите сготвени продукти. Прибавяме пържените картофи, доматите. Овкусяваме със соев сос и подправки.
Всичко се размесва и се разпределя върху сача. Връщаме всичко във фурната за петнадесетина минути. След като се извади от печката, сачът се посипва с настърган кашкавал. Закрепя се на поставка за поднасяне и може да се сервира.
Коментари