Ръжена торта с шоколадов мус и боровинки
Ražana torta sa čokoladnim musom i borovnicama
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Ръжена торта с шоколадов мус и боровинки

Ръжена торта с шоколадов мус и боровинки

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
3923k2k1k
Ръжена торта с шоколадов мус и боровинки
Снимка: Храна за Душата
1 / 7ВИДЕО
14/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции10
"Не се стеснявайте да си отрежете второ или трето парче торта, тя затова е направена толкова вкусна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупете ръжения хляб в блендера. Добавете захарта и яйцата и блендирайте до хомогенност.

Разтопете шоколада и масло в микровълновата фурна или на водна баня и прибавете към ръжената смес. Блендирайте повторно и прехвърлете получената смес в ринг, покрит с лист хартия за печене. Изпечете ръжено-шоколадовия блат за 20 минути на 170°C.

За крема отделете белтъците от жълтъците на яйцата. Поставете в купа жълтъците, добавете захарта и разбийте добре. Поставете купата на водна баня и бъркайте, докато сместа се сгъсти и добие еднородна консистенция.

Затоплете сладкарската сметана и добавете шоколада, начупен на парчета. Бъркайте, докато се разтопи напълно в топлата сметана и сместа стане хомогенна.

Добавете уискито, разбъркайте сместа и охладете за кратко.

Разбийте белтъците с пудрата захар и щипка сол на пухкав сняг. Обединете трита компонента на крема с шпатула и охладете за кратко.

Намажете ръжения блат с шоколадовия мус крем и гарнирайте шоколадовата торта с пресни боровинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: