Ръжена торта с шоколадов мус и боровинки

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
14/05/2019
"Не се стеснявайте да си отрежете второ или трето парче торта, тя затова е направена толкова вкусна "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо695
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Начупете ръжения хляб в блендера. Добавете захарта и яйцата и блендирайте до хомогенност.

Разтопете шоколада и масло в микровълновата фурна или на водна баня и прибавете към ръжената смес. Блендирайте повторно и прехвърлете получената смес в ринг, покрит с лист хартия за печене. Изпечете ръжено-шоколадовия блат за 20 минути на 170°C.

За крема отделете белтъците от жълтъците на яйцата. Поставете в купа жълтъците, добавете захарта и разбийте добре. Поставете купата на водна баня и бъркайте, докато сместа се сгъсти и добие еднородна консистенция.

Затоплете сладкарската сметана и добавете шоколада, начупен на парчета. Бъркайте, докато се разтопи напълно в топлата сметана и сместа стане хомогенна.

Добавете уискито, разбъркайте сместа и охладете за кратко.

Разбийте белтъците с пудрата захар и щипка сол на пухкав сняг. Обединете трита компонента на крема с шпатула и охладете за кратко.

Намажете ръжения блат с шоколадовия мус крем и гарнирайте шоколадовата торта с пресни боровинки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар