Ориз с маслини и куркума

Н.АкифоваН.АкифоваЧирак8051231
14/05/2019
"Избрано топ предложение из рубриката Постно и много вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо293
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Искам да предложа една по-различна рецепта на вкус от традиционния ориз с маслини.

Първо, режем моркова на малки кубчета. Слагаме в един тиган малко мазнина и започваме да задушаваме моркова, след като се задуши, слагаме в една тепсия.

В същия тиган запържваме и ориза, докато стане много леко златисто и също изсипваме при морковите, а в същия тиган пак слагаме маслините ( с костилките са) куркумата и копъра, леко задушаваме и сипваме пак при останалите зеленчуци.

След това в един дълбок съд сипваме горещата вода, която е три водни чаши, бульона, сол и черен пипер и хубаво разбъркваме и сипваме върху ориза с маслините и морковите разбъркваме, така че всичко да се смеси хубаво.

Слагаме тепсията в загрята фурна на 170 градуса 30-40 минути, а като се изпече, слагаме фолио отгоре, за да не изгори оризът и да не става хрупкава горната част.

Копърът и куркумата дават специфичен аромат на ориза на фурна.

Сервирайте топло с малко кисело мляко.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар