Парти рулца от тиквички с разкошен пълнеж

15/05/2019
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaМастър Шеф7122329111
"Партито може да започне една когато завиете и последното парти рулце от тиквички и нито секунда по-рано "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо915
  • Преглеждания за месеца914
  • Преглеждания за седмицата539
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките измиваме и подсушаваме добре. Нарязваме ги по дължина с белачка на тънки ленти.

Посоляваме на вкус и поставяме в гевгир, за да се отцеди течността им. Поставяме ги върху памучна кърпа и попиваме излишната влага.

Подправяме ги с малко черен пипер и поръсваме със зехтин.

Върху загрята скара илитефлонов тиган изпичаме всяка от тях и ги подреждаме наклонени в чиния.

По този начин ще се отцеди остатъчният сос от термичната им обработка.

Не го изхвърляме. С него ще подправим пълнежа и коригираме гъстотата на соса.

В купа разбъркваме сирената, като прибавяме пресованите скилидки чесън и нарязания на ситно копър.

Крутоните запържваме в зехтин и след като се охладят, блендираме на трохи заедно със настърганото сирене.

Прибавяме ги към пълнежа. Ако сосът ви се стори много гъст, добавете от соса на тиквичките. Можете да овкусите допълнително със сол, но внимавайте, защото синьото сирене е солено.

С лъжичка от пълнежа поставяме върху грилованата тиквичка и завиваме на руло.

Подреждаме рулцата то тиквички в чиния или плато.

Краставицата нарязваме на ренде за по-добър естетичен вид.

Овкусяваме със сол и прибавяме ябълковия оцет, растителната мазнина и нарязания на ситно копър.

Поднасяме рулцата от тиквички с пълнеж охладени.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар