Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Парти рулца от тиквички с разкошен пълнеж

Парти рулца от тиквички с разкошен пълнеж

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Парти рулца от тиквички с разкошен пълнеж4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Партито може да започне една когато завиете и последното парти рулце от тиквички и нито секунда по-рано"

Необходими Продукти

  • тиквички - 5 бр., с по - малък размер
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • За пълнежа
  • рикота - 80 г
  • синьо сирене - 50 г
  • краве сирене - 50 г
  • крема сирене - 175 г Филаделфия
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • копър - 1/2 връзка
  • За крутоните
  • чабата - 4 филийки
  • зехтин - 1 с.л.
  • грана падано - 1 с.л.
  • За салатата
  • краставици - 1 бр.
  • копър - ½ връзка
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио от гроздови семена - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките измиваме и подсушаваме добре. Нарязваме ги по дължина с белачка на тънки ленти.

Посоляваме на вкус и поставяме в гевгир, за да се отцеди течността им. Поставяме ги върху памучна кърпа и попиваме излишната влага.

Подправяме ги с малко черен пипер и поръсваме със зехтин.

Върху загрята скара илитефлонов тиган изпичаме всяка от тях и ги подреждаме наклонени в чиния.

По този начин ще се отцеди остатъчният сос от термичната им обработка.

Не го изхвърляме. С него ще подправим пълнежа и коригираме гъстотата на соса.

В купа разбъркваме сирената, като прибавяме пресованите скилидки чесън и нарязания на ситно копър.

Крутоните запържваме в зехтин и след като се охладят, блендираме на трохи заедно със настърганото сирене.

Прибавяме ги към пълнежа. Ако сосът ви се стори много гъст, добавете от соса на тиквичките. Можете да овкусите допълнително със сол, но внимавайте, защото синьото сирене е солено.

С лъжичка от пълнежа поставяме върху грилованата тиквичка и завиваме на руло.

Подреждаме рулцата то тиквички в чиния или плато.

Краставицата нарязваме на ренде за по-добър естетичен вид.

Овкусяваме със сол и прибавяме ябълковия оцет, растителната мазнина и нарязания на ситно копър.

Поднасяме рулцата от тиквички с пълнеж охладени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: