Агнешко месо с пресни картофи

Йорданка ТасеваЙорданка ТасеваИноватор3652641924
15/05/2019
"Най-добрата гарнитура за агнешкото бяха и си остават пресните картофки "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 023
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг
  • пресни картофи - 600 г
  • лук - 1 глава
  • джоджен - 1 с.л.
  • подправка за агнешко - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на порции. Измиваме добре картофите и ги нарязваме на кубчета.

В тенджера с малко олио запържете месото. След това добавете нарязания лук. Сложете сол на вкус.

Прибавете картофите и залейте с вода.

Сложете подправката за агнешко, червения пипер и джоджена, оставете на тих огън. Когато месото се къса лесно, е готово.

В купа сложете брашното и размийте с малко вода, прибавете я в тенджерата и бъркайте, за да няма бучки.

Оставете агнешкото с картофи 5 минути на котлона, след което е готово.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар