Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешко месо с пресни картофи

Агнешко месо с пресни картофи

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Агнешко месо с пресни картофи
Снимка: Йорданка Тасева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
"Най-добрата гарнитура за агнешкото бяха и си остават пресните картофки"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • пресни картофи - 600 г
  • лук - 1 глава
  • джоджен - 1 с.л.
  • подправка за агнешко - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на порции. Измиваме добре картофите и ги нарязваме на кубчета.

В тенджера с малко олио запържете месото. След това добавете нарязания лук. Сложете сол на вкус.

Прибавете картофите и залейте с вода.

Сложете подправката за агнешко, червения пипер и джоджена, оставете на тих огън. Когато месото се къса лесно, е готово.

В купа сложете брашното и размийте с малко вода, прибавете я в тенджерата и бъркайте, за да няма бучки.

Оставете агнешкото с картофи 5 минути на котлона, след което е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: