Вегетарианско шкембе с гъби

ГабриелаГабриелаНовак412
16/05/2019
"Братя вегетарианци, дръжте се, открит е перфектният заместител на шкембе чорбата и веднага ви го предоставяме "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо774
  • Преглеждания за месеца198
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • гъби - 600 г
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • масло - 150 г
  • червен пипер - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер - по желание
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре гъбите и ги нарязваме на дребно.

След това слагаме малко повече от половината масло в тенджерката, в която ще готвим, и разбъркваме докато се разтопи напълно.

Добавяме гъбките и ги задушаваме в маслото, докато не пуснат собствения си сос.

Междувременно на съседния котлон слагаме в малко тиганче останалата част от маслото.

Когато се разтопи добавяме червения пипер, без да спираме да бъркаме, махаме от котлона и оставяме на една страна.

В тенджерката с гъбките добавяме 3 ч.ч. прясно мляко, 2 ч.ч вода и добавяме сол на вкус (аз слагам и една щипка черен пипер, но е по желание).

Изчакваме да заври всичко за 10-15 минутки, добавяме маслото с червеният пипер, разбъркваме и сваляме от котлона.

Не забравяйте да сервирате гъбената чорба с малко чесънче, смесено с оцет и лют червен пипер. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар