Задушен заек с арпаджик и вино по гръцки

23/05/2019
"Пустите му гърци, знаят как да приготвят най-вкусния и сочен задушен заек с арпаджик - сега вече знаете и вие "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо640
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте в тиган 6 с.л. от зехтина и изпържете в него нарязания на порции заек, след което го извадете и в същата мазнина запържете обеления и нарязан на кубчета кромид лук.

В друг съд затоплете останалия зехтин и запържете почистения арпаджик.

В голяма тенджера сложете заешкото, кромида и арпаджика, добавете дафиновия лист и черния пипер, посолете, залейте с доматите, виното и водата и задушавайте ястието 3 часа на много слаб огън.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар