Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Задушен заек»Задушен див заек по италиански

Задушен див заек по италиански

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Задушен див заек по италиански
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
8
"Само на мен ли ми се струва, че всяко италианско ястие е като поезия в чиния"

Необходими Продукти

  • див заек - 1 бр. (дo 2 кг)
  • червено вино - 2 литра
  • моркови - 1 бр.
  • дафинови листа - 3 бр.
  • целина - 1 бр. стрък
  • лук - 1 бр. кромид
  • розмарин - 1 бр. стрък
  • градински чай - пресен на вкус
  • карамфил - на вкус
  • зехтин - екстра върджин на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дивият заек e абсолютно диво животно, което се лови и принадлежи към гастрономическата категория на дивеча, към която спадат и дива свиня, елен и сърна.

Месото на заека е препоръчително да се маринова с вино, подправки и ароматни билки, за да се балансира ароматът му.

Нарежете заека на парчета и го подредете в голямa купа с червеното вино, лука, целинатa и морковa, нарязани на едри парчета, дафинови листа, пресен градински чай, пресен розмарин, три или четири зрънца карамфил.

Запечатайте с фолио и поставете в хладилника за цяла нощ.

Извадете месото от течността за мариноване. В дълбока тенджера сипете няколко супени лъжици зехтин и зеленчуците, използвани в маринатата, гответе на среден огън.

След няколко минути добавете месото, сотирайте добре и налейте виното от маринатата.

Гответе задушения див заек по италиански на слаб огън, докато месото омекне. Заекът обикновено е готов след около два часа и половина, подправете със сол и черен пипер и сервирайте.

Гарнитурата за този задушен заек е по избор.

Насладете се на тази вкусна рецепта от италианската кухня!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: