Солена подправка Самардала

18/05/2019
"Ето как свежата самардала да бъде обработена така, че да може да бъде изсушена, прибрана и ползвана целогодишно "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 354
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свежата самардала почистете и нарежете на ситно.

Сложете самардалата в блендер и добавете водата. Смелете самардалата на каша.

Ако не се събере наведнъж, прибавяйте самардалата на части.

Изсипете кашата в тава. Прибавете солта и разбъркайте.

Оставете подправката да съхне на тъмно и проветриво място, за да запази цвета си.

След като течността се изпари, подправката е готова.

Съхранявайте подправката в стъклен съд, затворен с капак.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар