Затворена пица със сирена и прошуто

СветлаСветлаНовак63616
19/05/2019
"Хич даже не е хубава, никак не ухае великолепно и изобщо няма да ви се прииска да я изядете цялата на един дъх и на де оставите за другите "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо302
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разточваме тестото и оставяме 4 см от края на тестото към средата за плънката, а в средата правим два кръста, приличащи на звезда с осем върха, и режем до 4-те см, които сме оставили.

За плънката - в една купа разбъркваме готварската сметана, филаделфията и настъргания кашкавал. Разнасяме плънката на оставените 4 см. Отгоре нареждаме моцарелата, скаморцата и прошутото. След това слагаме и доматите.

Завиваме 8-те върха към външния край на пицата. Отделяме жълтъка от белтъка и намазваме с жълтъка пицата.

Печем на 200 градуса на предварително загрята фурна до готовност.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар