Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадово-ябълкова пита с грис

Шоколадово-ябълкова пита с грис

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Шоколадово-ябълкова пита с грис
Снимка: Мария Симова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Душа даваме за още едно парче сочна Шоколадово-ябълкова пита с грис"

Необходими Продукти

  • грис - 330 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • суха мая - 2 ч.л.
  • захар - 150 г
  • ябълки - 2 бр.
  • кисело мляко - 50 г
  • масло - 50 г
  • какао - 20 г
  • глазура
  • черен шоколад - 90 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа прибавете 150 мл топло прясно мляко. Към него добавете маята, 2 с.л. от захарта и 2 с.л. от гриса. Разбъркайте добре, покрийте и оставете за 15-20 минути да се активира.

Обелете и настържете ябълките, добавете ги към шупналата мая заедно с киселото мляко, разтопеното масло, останалото топло прясно мляко и захарта, разбъркайте добре.

При непрекъснато бъркане прибавете гриса на етапи, накрая прибавете пресятото какао, разбъркайте до еднородна смес.

В тава, постлана с хартия за печене, сипете сместа, заравнете и оставете на топло място да удвои обема си за 1 час.

Поставете тавата в предварително нагрята фурна на 180 градуса и печете за около 30 минути до суха клечка.

Пригответе си глазурата, като смесите начупения шоколад с млякото и маслото. Разтопете ги до еднородна смес при непрекъснато бъркане на слаб огън.

С получената шоколадова гладка глазура полейте шоколадово-ябълковата пита.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: