Начин на приготвяне
Настържете кората на лимоните и ги нарежете на колелца.
Загрейте фурната до 220 градуса.
В малка купа смесете настърганата лимонова кора, сол, черен пипер, пушения пипер, намачкания чесън, ситно нарязаните мащерка и розмарин и разтопеното масло. Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес.
В подходящ за печене съд сложете измитите картофи, полейте със зехтина и добавете 2-3 с.л. от лимоновата смес. Разбъркайте добре и добавете лимоновите резени.
Отлепете кожата на бутчетата и намажете под кожата с половината от лимоновата смес. С останалата намажете отвън, посолете и подправете с черен пипер от всички страни и поставете върху картофите.
Печете в предварително загрята до 220 градуса фурна 25 минути, намалете температурата до 200 градуса и печете още 45-50 минути.
Извадете съда с пилето с картофи от фурната и оставете да постои 15 минути преди да сервирате.