Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Кето кейк с шоколад и орехи

Кето кейк с шоколад и орехи

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Кето кейк с шоколад и орехи
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Кето диетата изисква да наблегнете на кето вкусотиите, като този Кето кейк с шоколад и орехи"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр. само белтъците
  • сол - щипка
  • натурален шоколад - 1 бр. от 90 г 80%
  • кокосово брашно - 2 с.л. с връх
  • канела - на вкус
  • бакпулвер - 5 г
  • орехи - ядките от 7 - 8 бр
  • кокосово масло - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се слагат в дълбок съд с щипка сол и се разбиват с миксер на пяна.

Прибавете канелата, кокосовото брашно и бакпулвера и отново разбийте.

Шоколада и орехите накълцайте с нож на парченца. Отделете малко за поръсване отгоре, а останалото количество добавете в кейковата смес. Разбъркайте леко.

Намазнете с кокосово масло малка керамична тавичка и изсипете сместа. Поръсете отгоре отделените накълцани орехи и шоколад.

Загрейте предварително фурната на 175 градуса и сложете тавичката на вентилатор около 25 мин. Пробвайте кейка за готовност, извадете от фурната и оставете да се охлади.

Нарежете кето кейка на парчета и сервирайте с пълномаслено домашно кисело мляко.

За допълнителна сладост може да добавите мед, петмез и др. по желание.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: