Кайсиев сладкиш с кокос

26/05/2019
"Да харесваш сладкиш е като да се влюбиш - в сърцето ти просто няма място за друг "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо545
  • Преглеждания за месеца327
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • кайсии - 7 бр.
  • яйца - 2 бр. XL
  • захар - 100 г + за поръсване
  • кокосово мляко - 250 мл
  • кокосови стърготини - 2 - 3 с.л. с връх
  • ванилова захар - 10 г
  • мента - листа за украса
  • Тесто
  • брашно - 175 г.
  • краве масло - 125 г меко
  • бадеми - 70 г смлени
  • яйца - 1 бр. М
  • пудра захар - 60 г пудра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. За тестото разбийте маслото със захарта на кремче и добавете яйцето и смлените бадеми.

2. Сипете брашното и замесете меко тесто. Ако е нужно, добавете допълнително още малко брашно, а ако обичате по-сладко, може да увеличите малко и количеството на захарта.

3. Оформете тестото на топка, завийте с прозрачно домакинско фолио и приберете в хладилник за 30 минути до 1 час.

4. Разточете втвърденото тесто на тънка и кръгла кора върху хартия за печене. Диаметърът трябва да е по-голям от тавичката за печене (при мен-28 см диаметър тава, 32 см кора.

5. Поставете маслената кора заедно с хартията за печене в тавата и прегънете по ръбовете.

6. Измийте кайсиите, разполовете ги и отстранете костилката. Подредете ги с разреза надолу върху тестото и по желание поръсете със малко захар.

7. Разбийте двете яйца със захарта и ваниловата захар. Налейте кокосовото мляко и разбъркайте. С тази смес залейте кайсиевия сладкиш и поръсете обилно с кокосови стърготини.

8. Прегърнете стърчащите краища от тестото навътре и пъхнете сладкиша да се изпече в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути или до хубав златист загар.

Да ви е сладко! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар