Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Рибена супа в микровълнова

Рибена супа в микровълнова

Рибена супа в микровълнова1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
14 мин.
Общо
29 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр
  • целина - 100 г
  • вино - 100 мл бяло
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • зеленчуков бульон - 800 мл
  • риба - 300 г филе
  • лимонов сок
  • печурки - 250 г или друг вид гъби
  • нишесте - 2 с.л.
  • сметана - 100 г
  • магданоз - 2 с.л.
  • къри - 2 ч.л. на прах
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се почистват, нарязват се на кубчета и заедно с виното и подправките се слагат в подходящ съд.

Държат се 4 мин при 600 Вт.

Прибавя се горещият зеленчуков бульон и съдът се поставя отново във фурната, докато течността заври.

Рибното филе се измива, подсушава се, нарязва се на кубчета и се напръсква с лимонов сок.

Гъбите се почистват, измиват се и се нарязват на резени.

Напръскват се с лимонов сок и заедно с рибата се прибавят към рибената супа.

Държи се 7 мин при 600 Вт.

Сметаната се разбърква с нишестето, прибавят се магданозът, кърито и олиото.

Сместа се налива в рибената чорба и тя се държи при същата мощност до завиране.

Рибена супа в микровълнова е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: