Начин на приготвяне
Зеленчуците се почистват, нарязват се на кубчета и заедно с виното и подправките се слагат в подходящ съд.
Държат се 4 мин при 600 Вт.
Прибавя се горещият зеленчуков бульон и съдът се поставя отново във фурната, докато течността заври.
Рибното филе се измива, подсушава се, нарязва се на кубчета и се напръсква с лимонов сок.
Гъбите се почистват, измиват се и се нарязват на резени.
Напръскват се с лимонов сок и заедно с рибата се прибавят към рибената супа.
Държи се 7 мин при 600 Вт.
Сметаната се разбърква с нишестето, прибавят се магданозът, кърито и олиото.
Сместа се налива в рибената чорба и тя се държи при същата мощност до завиране.
Рибена супа в микровълнова е готова.