Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Солен киш с домати и сирене

Солен киш с домати и сирене

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Солен киш с домати и сирене
Снимка: Галя Николова
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Забравете за пиците, опитайте този солен киш с домати и сирене и вече само него ще приготвяте"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 250 г
  • масло - 125 г
  • вода - 8 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • За плънката
  • готварска сметана - 150 мл
  • яйца - 1 бр.
  • горчица - 1 ч.л.
  • кашкавал - на вкус
  • сирене - на вкус (ползвах краве и козе сирене)
  • сол
  • черен пипер
  • подправки - по избор
  • домати - 1 бр.
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Започваме, като си правим тестото. То е вид маслено тесто и няма нужда от втасване.

Слагаме брашното, разтопеното краве масло, сол на вкус и малко водичка, за да може да получим хубаво еластично тесто.

Няма да е много меко, но затова пък може да го оставите за малко да почине, да се отпусне.

Разточваме тестото с точилката на лист, така че да пасне на формата, в която ще печем. Притискаме тестото по формичката и изрязваме излишната част.

В купа разбиваме яйцето със сметаната и добавяме натрошеното сиренце, кашкавал.

Слагаме и доматките, нарязани на шайби, подправяме с ароматни подправки и хайде в предварително затоплената фурна да се запече кишът на 180 градуса за около половин час.

Соленият киш с домати и сирене е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ники Тодорова
Ники Тодорова
Страхотно
31.05.2019 22:08
1
1
Покажи всички подкоментари