Начин на приготвяне
Започваме, като си правим тестото. То е вид маслено тесто и няма нужда от втасване.
Слагаме брашното, разтопеното краве масло, сол на вкус и малко водичка, за да може да получим хубаво еластично тесто.
Няма да е много меко, но затова пък може да го оставите за малко да почине, да се отпусне.
Разточваме тестото с точилката на лист, така че да пасне на формата, в която ще печем. Притискаме тестото по формичката и изрязваме излишната част.
В купа разбиваме яйцето със сметаната и добавяме натрошеното сиренце, кашкавал.
Слагаме и доматките, нарязани на шайби, подправяме с ароматни подправки и хайде в предварително затоплената фурна да се запече кишът на 180 градуса за около половин час.
Соленият киш с домати и сирене е много вкусен.
Коментари